Useimmin kysytyt kysymykset

 

Milloin voin aloittaa autokoulun?

B-luokan opetuksen saa aloittaa aikaisintaan 17-vuotiaana. Jos haluat päästä ajokokeeseen heti 18 vuotta täytettyäsi, niin suositeltu aloitusajankohta on noin 3 kuukautta ennen h-hetkeä, tällöin ehdit kurssin rauhassa suorittaa.

Kuinka voin ilmoittautua autokouluun?

Autokouluun voit ilmoittautua esimerkiksi suoraan TÄSTÄ!

Sieltä voit valita mieluisan aloitusajankohdan kurssille sekä toimipisteen ajotunteja varten. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, sieltä löydät omat tunnukset kurssisivuillemme sekä kaikki tarpeelliset ohjeet ja aikataulut.

Missä teoriatunnit suoritetaan?

Teoriatunnit suoritetaan joko Meilahdessa pääkoulullamme tai vaihtoehtoisesti tunnit voi suorittaa helposti etänä virtuaaliluokassa. Autokoululla Meilahdessa teoriatunteja järjestetään pääasiassa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17:00 alkaen. Virtuaaliluokassa teoriatunteja on valittavissa aamusta iltaan ja tarjolla on jopa 6 teoriatuntia yhdelle päivälle, eli voit helposti rakentaa juuri itsellesi sopivan aikataulun ja osallistua tunneille esimerkiksi omalta kotisohvaltasi.

Virtuaaliluokkaan pääset kirjautumaan TÄSTÄ, samalta sivulta löydät myös tuntien tulevan lukujärjestyksen.

Tarvitseeko teoriatunnit suorittaa järjestyksessä?

Ei tarvitse. Kun olet aloitustunnin (B1) suorittanut, niin voit suorittaa loput teoriatunnit haluamassasi järjestyksessä.

Minulla on A1-kortti ja suoritan B-korttia, mitä tunteja minun ei tarvitse suorittaa?

Aiemmasta korttiluokasta johtuen saat hyväksi luettua B-kurssista 6 teoriatuntia sekä 5 ajotuntia. Sinun ei siis tarvitse suorittaa B-kurssin teoriatunteja B4-B9.

Kuinka ajokorttilupa haetaan?

Ajokorttilupahakemuksen mahdollisimman nopeasti vireille saamiseksi, voit suoraan varata itse ajan mihin tahansa Ajovarman toimipisteeseen. Voit täyttää ajolupahakemuksen siellä paikan päällä, samalla kun toimitat Ajovarmalle seuraavat liitteet:

 1. Passikuvat 2 kpl (mielellään mustavalkoisia).
 2. Lääkärin- tai nuorison terveystodistus (Lääkärintodistus max. 6 kk tai nuorison terveystodistus max. 5 vuotta vanha)
 3. Maksukuitti Ajovarma Oy:lle suoritetusta 40 EUR lupamaksusta:
  Saaja: Ajovarma Oy
  Tilinro: Nordea FI25 1660 3001 0929 83
  Viite: 1150221
  Summa: 40 EUR
  Arkistointiviite on oltava kuitissa nähtävissä!

Ajan pääset varaamaan Ajovarman sivuilta: www.ajovarma.fi

Voit tuoda tarvittavat liitteet myös autokoululle, tällöin autokoulu toimittaa ne Ajovarmaan hyväksyttäväksi. Muistathan tässä tapauksessa pyytää opettajalta myös sen itse ajokorttilupahakemuksen, se täytyy täyttää ja allekirjoittaa, jotta Ajovarma hakemuksesi käsittelee.

Päästäksesi teoria- ja ajokokeeseen tarvitset hyväksytyn ajokorttilupapäätöksen Trafilta.

Kuinka varaan ajan teoriakokeeseen ja mistä saan tarvitsemani E100-lomakkeen?

Ajan teoriakokeeseen voit itse varata suoraan Ajovarman sivuilta, www.ajovarma.fi.

Mukaan teoriakokeeseen tarvitset henkilöllisyystodistuksen sekä E100-lomakkeen, eli todistuksen jossa näkyy, että kaikki tarvittavat teoriatunnit olet suorittanut.

E100-lomakkeen saat ajo-opettajaltasi tai voit pyytää asiakaspalveluamme sen Sinulle postittamaan (tätä todistusta ei voida toimittaa sähköpostitse).

Missä teoriakoe suoritetaan ja voinko harjoitella sitä jossain?

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman tutkintotoimistolla, voit itse valita vapaasti toimipisteen, jossa teoriakokeen haluat käydä suorittamassa. Teoriakoetta pääset harjoittelemaan kurssisivuillasi, kohdassa ”Netreeni”.

Milloin voin varata ajotunteja?

Ajotunteja voidaan varata, kun ensimmäiset teoriatunnit on suoritettu.

Poikkeuksena 10+10 B-kurssi, kymppikurssilla ajotunnit aloitetaan vasta, kun teoriakoe on hyväksytysti suoritettu.

Laskutetaanko koko kurssi heti vai voiko autokoulun maksaa osamaksulla?

Normaalisti kurssi laskutetaan opetuksen etenemisen mukaan, eli sitä mukaan kun sinulle kertyy suorituksia, niin sitä mukaan kertyy myös laskua. Kurssi tulee kuitenkin olla maksettuna kokonaan ennen ajokokeeseen menoa.

AUTOKOULU-TILI – MAKSA AUTOKOULU OSAMAKSULLA

Voit nyt valita maksutavaksi myös osamaksun, tällöin voit itse päättää, että kuinka monessa erässä kurssin haluat maksaa (eikä kurssin myöskään tarvitse olla kokonaan maksettu ennen ajokokeeseen menoa). Lue Autokoulu-tilistä ja rahoituksesta erikseen täältä: https://www.meilahdenautokoulu.fi/autokoulu-osamaksulla/

En pääse sovitulle ajotunnille, miten toimin?

Ilmoita peruutuksesta autokoululle viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Peruuttamatta jätetyt ajotunnit veloitetaan sopimuksen mukaan normaalisti.

Äkillisessä sairastapauksessa ilmoita autokoululle niin pian kuin mahdollista ja toimita lääkärintodistus sähköpostitse asiakaspalveluun.

Voinko itse varata ajan ajokokeeseen?

Ajokokeeseen ajan varaa aina opettaja.

Olen saanut jo ajokortin, mitä loppuvaiheita minun täytyy vielä suorittaa?

Tällä hetkellä ajokorttikoulutus on kolmivaiheinen. Perusvaiheen suorittamisen jälkeen, tulee kahden vuoden sisällä ajokortin myöntämispäivästä, suorittaa vielä Harjoitteluvaihe sekä viimeisenä vielä Syventävävaihe. (Ja noista linkit niiden omille kurssisivuille.)

Henkilökuntamme auttaa ja neuvoo sinua jatkuvasti kurssin edetessä, jos sinulla tulee mitä vain kysyttävää mieleen autokouluun liittyen, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme!