Useimmin kysytyt kysymykset

 

Milloin voin aloittaa autokoulun?

B-luokan opetuksen saa aloittaa aikaisintaan 17-vuotiaana. Jos haluat päästä ajokokeeseen heti 18 vuotta täytettyäsi, niin suositeltu aloitusajankohta on noin 2 kuukautta ennen h-hetkeä, tällöin ehdit kurssin rauhassa suorittaa.

Kuinka voin ilmoittautua autokouluun?

Autokouluun voit ilmoittautua esimerkiksi suoraan TÄSTÄ!

Sieltä voit valita mieluisan aloitusajankohdan (viikon) B-kurssille sekä toimipisteen ajotunteja varten. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, sieltä löydät omat tunnukset kurssisivuillemme sekä kaikki tarpeelliset ohjeet ja aikataulut.

Tervetuloa autokouluumme! 🙂

Mitä teoriatunteja minun täytyy suorittaa?

B-Kurssiin sisältyy alkuun 4 tunnin teoriaosuus ”Turvallisuuskoulutus (EAS)”.

Teoriakokeeseen päästäksesi täytyy tuo 4h teoriaosuus olla suoritettuna.

Kurssin loppupuolella suoritetaan vielä Riskientunnistamiskoulutus, johon sisältyy lisäksi neljä (4) tuntia teoriaa ”Riskientunnistamiskoulutus”. Nämä teoriatunnit tulee suorittaa ennen ajokokeeseen menoa.

Missä teoriatunnit suoritetaan?

Kurssin alussa suoritetaan 4h pakollinen teoriaosuus (Turvallisuuskoulutus EAS).
Nämä teoriatunnit järjestetään Meilahdessa pääkoulullamme aina lauantaisin klo 14:00 – 17:00.
Verkkotunteina (etänä) nämä tunnit voit suorittaa kurssisivuillasi milloin vain, maanantaista torstaihin klo 14-21 välisenä aikana.

Teoriakokeeseen päästäksesi täytyy tuo 4h teoriaosuus olla suoritettuna.

Kurssin loppupuolella suoritetaan vielä Riskientunnistamiskoulutus, johon sisältyy lisäksi neljä (4) tuntia teoriaa ”Riskientunnistamiskoulutus”. Nämä teoriatunnit voit myös suorittaa kurssisivuillasi verkkotunteina milloin vain, maanantaista torstaihin klo 14-21 välisenä aikana.

 

Alla ohjeet verkkotunneille osallistumista varten:

1. KIRJAUDU SISÄÄN KURSSISIVULLESI 

2. Valitse heti etusivulta ”VERKKOTUNNIT” tai klikkaa yläreunasta ensin ”Opetustiedot”.
Sitten valitset vain oikeat tunnit eli ”TURVALLISUUSKOULUTUS (EAS)”.
Sieltä löydät linkit järjestyksessä jokaiselle yksittäiselle tunnille.

Tai jos haluat suorittaa Riskientunnistamiskoulutuksen verkkotunnit, valitse siinä tapauksessa tunnit ”Riskientunnistamiskoulutus” otsikon alta.

Minulla on AM-, A tai A1-kortti ja suoritan B-korttia, mitä tunteja minun ei tarvitse suorittaa?

Jos sinulla on jo jokin moottoriajoneuvon ajokortti (myönnetty ennen 1.7.2018), silloin sinun ei tarvitse suorittaa pakollista 4h teoriaosuutta (Turvallisuuskoulutus EAS).

Voit ilmoittautua kurssille ja olla heti yhteydessä asiakaspalveluumme kurssin aloittamiseen liittyen.

Kuinka ajokorttilupa haetaan?

Ajokorttilupahakemuksen mahdollisimman nopeasti vireille saamiseksi, voit suoraan varata itse ajan mihin tahansa Ajovarman toimipisteeseen. Voit täyttää ajolupahakemuksen siellä paikan päällä, samalla kun toimitat Ajovarmalle seuraavat liitteet:

 1. Passikuvat 2 kpl (mielellään mustavalkoisia).
 2. Maksukuitti Ajovarma Oy:lle suoritetusta 40 EUR lupamaksusta:
  Saaja: Ajovarma Oy
  Tilinro: Nordea FI25 1660 3001 0929 83
  Viite: 1150221
  Summa: 40 EUR
  Arkistointiviite on oltava kuitissa nähtävissä!

Ajan pääset varaamaan Ajovarman sivuilta: www.ajovarma.fi

Voit tuoda tarvittavat liitteet myös autokoululle, tällöin autokoulu toimittaa ne Ajovarmaan hyväksyttäväksi. Muistathan tässä tapauksessa pyytää opettajalta myös sen itse ajokorttilupahakemuksen, se täytyy täyttää ja allekirjoittaa, jotta Ajovarma hakemuksesi käsittelee.

Päästäksesi teoria- ja ajokokeeseen tarvitset hyväksytyn ajokorttilupapäätöksen Trafilta.

Kuinka varaan ajan teoriakokeeseen ja mistä saan tarvitsemani E100-lomakkeen?

Ajan teoriakokeeseen voit itse varata suoraan Ajovarman sivuilta, www.ajovarma.fi.

Mukaan teoriakokeeseen tarvitset henkilöllisyystodistuksen sekä E100-lomakkeen, eli todistuksen jossa näkyy, että kaikki tarvittavat teoriatunnit olet suorittanut.

E100-lomakkeen saat ajo-opettajaltasi tai voit pyytää asiakaspalveluamme sen Sinulle postittamaan (tätä todistusta ei voida toimittaa sähköpostitse).

Missä teoriakoe suoritetaan ja voinko harjoitella sitä jossain?

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman tutkintotoimistolla (useita toimipisteitä pääkaupunkiseudulla), voit itse valita vapaasti toimipisteen, jossa teoriakokeen haluat käydä suorittamassa. Teoriakoetta pääset harjoittelemaan kurssisivuillasi, kohdassa ”Netreeni”.

Milloin voin varata ajotunteja?

Ajotunnit voidaan aloittaa, kun teoriaosuus suoritettu. Ole yhteydessä asiakaspalveluun, kun ajotunnit haluat aloittaa: asiakaspalvelu@meilahdenautokoulu.fi

Laskutetaanko koko kurssi heti vai voiko autokoulun maksaa osamaksulla?

Normaalisti kurssi laskutetaan opetuksen etenemisen mukaan, eli sitä mukaan kun sinulle kertyy suorituksia, niin sitä mukaan kertyy myös laskua. Kurssi tulee kuitenkin olla maksettuna kokonaan ennen ajokokeeseen menoa.

AUTOKOULU-TILI – MAKSA AUTOKOULU OSAMAKSULLA ja valitse itse kuukausierän suuruus (alk. 40-50 € / kk).

Voit nyt valita maksutavaksi myös osamaksun, tällöin voit itse päättää, että kuinka monessa erässä kurssin haluat maksaa (eikä kurssin myöskään tarvitse olla kokonaan maksettu ennen ajokokeeseen menoa). Lue Autokoulu-tilistä ja rahoituksesta erikseen täältä: https://www.meilahdenautokoulu.fi/autokoulu-osamaksulla/

En pääse sovitulle ajotunnille, miten toimin?

Ilmoita peruutuksesta autokoululle viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Peruuttamatta jätetyt ajotunnit veloitetaan sopimuksen mukaan normaalisti.

Voinko itse varata ajan ajokokeeseen?

Ajokokeeseen ajan varaa aina opettaja.

Olen saanut jo ajokortin, mitä loppuvaiheita minun täytyy vielä suorittaa?

Ajokorttilaki uudistuu 1.7.2018.

Jos olet suorittanut ajokokeen ennen 1.7.2018, etkä ole vaadittavia jatkovaiheita vielä suorittanut, tällöin sinun tulee suorittaa kahden vuoden sisällä tutkinnosta uusi Riskientunnistamiskoulutus. Riskientunnistamiskoulutus sisältää 4 tuntia teoriaa ja 4 tuntia ajoa.

Jos ajokoe suoritetaan 1.7.2018 jälkeen, tällöin Riskientunnistamiskoulutus suoritetaan jo ennen ajokoetta (Riskientunnistamiskoulutus sisältyy meillä kaikkiin B-kursseihin), eli tässä tapauksessa sinun ei tarvitse enää tulla suorittamaan mitään jatkovaiheita tutkinnon läpäisyn jälkeen.

Henkilökuntamme auttaa ja neuvoo sinua jatkuvasti kurssin edetessä, jos sinulla tulee mitä vain kysyttävää mieleen autokouluun liittyen, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme!